Gevulde paprikasoep

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine pot op blik bonen
  • 2 plakjes achterham
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
  3. Smoor de ui en de paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg 500 ml water toe en kook de soep 10 minuten.
  6. Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
  7. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  8. Spoel de bruine bonen af in een zeef.
  9. Snijd de ham in reepjes.
  10. Roer de prei, de bruine bonen en de ham door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
  11. Maak de soep op smaak met wat peper en geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
490 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,7 gram