Lekker als het buiten koud is! Deze curry is een ideaal recept om je groenterestjes op te maken.
Ingrediënten
- 200 gram bruine of groene linzen
- 1 ui
- 400 gram groente, bijv. sperzieboontjes, courgette, aubergine, broccoli of doperwtjes
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel currypasta
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 50ml halfvolle melk
- optioneel: 6 takjes koriander
Bereiding
1. Was de linzen.
2. Pel de ui en snijd 1 helft in snippers.
3. Kook de linzen met de halve ui in ruim water gaar in ca. 20 minuten.
4. Maak de groente schoon en snijd alles in gelijke stukjes.
5. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de currypasta zacht.
6. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
7. Voeg de rest van de groente toe met 100 ml water en stoof de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
8. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan licht.
9. Roer de yoghurt door de groentecurry.
10. Strooi er aan tafel de amandelen en eventueel de kleingesneden koriander over. Serveer de linzen erbij.
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Zet yoghurt na gebruik altijd snel terug in de koelkast. Een geopend pak is nog 5-7 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum