Groentepilaf met kip

Een heerlijke gezonde maaltijd met groente en kip.

Aantal personen: 2               Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 150 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150 gram (langkorrelige) zilvervliesrijst
  • 400 gram groenteroerbakmix
  • 6 gedroogde abrikozen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Snijd de kipfilet in kleine reepjes.
  3. Bak de kipfilet enkele minuten al omscheppend in de olie.
  4. Bak de ui met de kerrie en het gemberpoeder mee.
  5. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
  6. Voeg 500 ml water toe en breng dit aan de kook.
  7. Kook de rijst 10 minuten.
  8. Schep er voorzichtig de groenteroerbakmix door en kook het gerecht in nog 5 minuten verder gaar.
  9. Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Meng de abrikozen door de rijst. Warm dit goed door.

Ingrediënten over?

Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of verwerk de rest in een omelet.

Duurzaam

Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van e

Voedingswaardentabel

Energie                                           580 kcal
Eiwit                                                30 gram
Koolhydraten                               80 gram
Waarvan suikers                         20 gram
Vet                                                   15 gram
Waarvan verzadigd vet               3 gram
Vezels                                             10 gram
Zout                                               0,2 gram

Bron(nen):