PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Heerlijk: citroen sorbetijs!

Onze Art-Director Petra maakt met dit warme weer heerlijk citroen sorbetijs. Simpel en ooo zooo lekker..

Bereiding:

Maak 300 ml suikersiroop door 200 g fijne kristalsuiker op laag vuur al roerende op te lossen in 200 ml water. 1 minuut doorkoken en dan af laten koelen. Roer 175 ml vers geperst citroensap en het sap van een halve sinaasappel door de suikersiroop. Klop een half eiwit bijna stijf en roer het mengsel erdoor. Breng het op koelkasttemperatuur en giet het dan in de draaiende ijsmachine. Na ongeveer een half uur is het ijs klaar. Je kunt het sorbetijs een week in de vriezer bewaren.

Reactie toevoegen