Kip met sjalotjes en tomaat

Dit stoofgerecht kán niet mislukken.

Ingrediënten

  • 4 sjalotjes
  • 3 tomaten
  • 2 kippenbouten
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel tijm
  • 6 aardappelen
  • 1 paksoi

Bereiding

  1. Pel de sjalotjes en snijd ze vieren.
  2. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  3. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine goudbruin.
  5. Voeg 200 ml water, de sjalotjes, de parten tomaat en wat tijm toe.
  6. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
  7. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  8. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen. Kook de paksoi in weinig water in 5 minuten gaar.
  9. Geef de aardappelen en de paksoi bij de kip.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Sjalot:
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
565 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,4 gram