Maaltijdgroentesoep met kip

Je dagelijkse portie groente in een warme kop soep.

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelen of een rest gare aardappelen
  • 1 kleine koolrabi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram soepgroente of een rest groente
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • half bosje basilicum
  • 75 gram kerstomaatjes
  • ½ klein volkoren stokbrood

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
  • Pel de knoflook en snijd 1 teentje klein.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de reepjes kip bruin. Bak de aardappel, koolrabi en knoflook zacht mee.
  • Voeg de soepgroente en 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep in 10 minuten gaar.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Was de basilicum.
  • Maal de pijnboompitten met de basilicum, het andere teentje knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Laat de tomaatjes de laatste minuten in de soep meekoken.
  • Roer aan tafel wat basilicumpasta door de soep en geef er stokbrood bij

Extra informatie

Lees het etiket voor het gebruik van bouillontabletten.

Ingrediënten over?

Restje groente en aardappel:
Laat restjes snel afkoelen. Bewaar ze afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.

Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
505 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,7 gram
Trefwoorden: