Paprika-rozemarijntaart

Deze groentetaart heeft geen bodem, maar een deksel van een zelfgemaakt deegje. Leuk in het klein en groot!

Aantal personen: 2                    Bereidingstijd: 30+ minuten  

Ingrediënten

  • ½ eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 100 gram volkorenmeel
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 4 paprika's
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • kropsla
  • stuk komkommer
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • azijn
  • bieslook

Bereiding

  1. Hak de rozemarijnnaaldjes klein.
  2. Verwarm 125 ml water tot lauwwarm.
  3. Meng het volkorenmeel en de bloem en meng de gedroogde gist er door.
  4. Meng er het water en 1 eetlepel olie door en kneed het tot een soepel deeg. Kneed de rozemarijnnaaldjes door het deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
  5. Warm de oven voor op 200 °C.
  6. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
  7. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  8. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui zacht.
  9. Voeg de paprika’s, de knoflook, het laurierblad en wat peper toe. Stoof de paprika’s 10 minuten zacht.
  10. Hak de cashewnoten grof en meng ze door de paprika. Schep het mengsel in een ovenvaste schaal.
  11. Rol het deeg uit tot een lap iets groter dan de schaal.
  12. Bedek de schaal met het deeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Bestrijk het deeg met wat olie.
  13. Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 20 minuten gaar en bruin.
  14. Maak de kropsla en komkommer schoon.
  15. Maak een dressing van de yoghurt, azijn en kruiden en meng dit door de groente. Geef de salade bij de taart.

Ingrediënten over?

Uien: bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Duurzaam

Paprika heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                            670 kcal
Eiwit                                                 20 gram
Koolhydraten                                85 gram
Waarvan suikers                          10 gram
Vet                                                    25 gram
Waarvan verzadigd vet                4 gram
Vezels                                              15 gram
Zout                                              <0.1 gram

Bron(nen):