Pasta marinara

Getty Images

Een heerlijk Italiaans gerecht, vol van smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • 60 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
  • 50 gram garnalen
  • 6 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de knoflook klein.
  3. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
  4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie en voeg de stukjes tomaat met wat peper toe.
  5. Laat de tonijn uitlekken en schep de stukjes tonijn door het ui-tomaatmengsel.
  6. Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Laat de pasta uitlekken.
  8. Schep de pasta met de garnalen bij het mengsel en warm het geheel goed door.
  9. Maak op smaak met kleingesneden basilicum.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht roergebakken reepjes biefstuk, sperziebonensalade en stokbrood.

Ingrediënten over?

Mosselen en garnalen: Mosselen en garnalen bederven snel. Bewaar ze niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar. Gekookte mosselen en garnalen kan je ongeveer 3 maanden in de diepvries bewaren.

Voedingswaarden

Energie 
280kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum