Pasta met champignons en doperwtjes

Oneindig variëren met pasta.

Ingrediënten

  • 200 gram volkorenpasta, bijv. fusilli of schelpjes
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 2 bosuitjes
  • 5 olijven zonder pit
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 10 blaadjes basilicum
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  • Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Kook de doperwtjes net gaar.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Snijd de olijven klein.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Was de basilicum.
  • Snijd de tofu in reepjes of blokjes.
  • Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu en de uienringetjes bruin.
  • Bak de champignons kort mee.
  • Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
  • Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
  • Maak op smaak met basilicum.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
625 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,4 gram