Penne met kip en prei

Getty Images

Een recept met kip voor als je iets speciaals wilt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 min+

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml bouillon met minder zout
  • 300 gram dunne preien
  • 150 gram champignons
  • 200 gram volkoren penne
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  • Neem het vel van de kippenbouten.
  • Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  • Pel het teentje knoflook.
  • Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
  • Pluk het vlees van de botjes en bestrooi het met wat peper.
  • Maak de preien schoon.
  • Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
  • Voeg de champignons, het kippenvlees en de zuivelspread toe.
  • Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje nog 3 dagen in de koelkast.

Zuivelspread
Bewaar de rest in het gesloten kuipje in de koelkast maximaal 1 week. Gebruik een schone lepel om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.

Voedingswaarden

Energie 
640kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum