Penne met kip en prei

Een recept met kip voor als je iets speciaals wilt.

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml bouillon met minder zout
  • 300 gram dunne preien
  • 150 gram champignons
  • 200 gram volkoren penne
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  • Neem het vel van de kippenbouten.
  • Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  • Pel het teentje knoflook.
  • Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
  • Pluk het vlees van de botjes en bestrooi het met wat peper.
  • Maak de preien schoon.
  • Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
  • Voeg de champignons, het kippenvlees en de zuivelspread toe.
  • Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje nog 3 dagen in de koelkast.

Zuivelspread
Bewaar de rest in het gesloten kuipje in de koelkast maximaal 1 week. Gebruik een schone lepel om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min+
Bron(nen):
Energie
640 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,5 gram