
Getty Images
Een recept met kip voor als je iets speciaals wilt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 150 ml bouillon met minder zout
- 300 gram dunne preien
- 150 gram champignons
- 200 gram volkoren penne
- 2 eetlepels zuivelspread light
Voedingswaarden
Energie
640kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Neem het vel van de kippenbouten.
- Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Pel het teentje knoflook.
- Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
- Pluk het vlees van de botjes en bestrooi het met wat peper.
- Maak de preien schoon.
- Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
- Voeg de champignons, het kippenvlees en de zuivelspread toe.
- Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje nog 3 dagen in de koelkast.
Zuivelspread
Bewaar de rest in het gesloten kuipje in de koelkast maximaal 1 week. Gebruik een schone lepel om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.