Pittige aardappelpuree

Heerlijke aardappelpuree met een extra kick.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kippendij filet
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel

Bereiding

  1.     Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2.     Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  3.     Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  4.     Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en lichtbruin.
  5.     Breng de melk aan de kook.
  6.     Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  7.     Maak de aardappelpuree pittig op smaak met geraspte mierikswortel. Serveer de sperziebonen en kip erbij.

Ingrediënten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7 °C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
575 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram