 
Getty Images
      
  Heerlijke aardappelpuree met een extra kick.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kippendij filet
- peper
- nootmuskaat
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels geraspte mierikswortel
Voedingswaarden
    Energie 
              
  575kcal
          
    Eiwit 
              
  40 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  5 gram
          
    Zout 
              
  300 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en lichtbruin.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Maak de aardappelpuree pittig op smaak met geraspte mierikswortel. Serveer de sperziebonen en kip erbij.
Ingrediënten over?
Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7 °C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.
 
 
 
 
 
