Pittige soep met kokos

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 300 ml kippenbouillon met minder zout
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 100 gram)

Bereiding

1. Maak de sjalot, de knoflook en de rode peper schoon.
2. Snijd de sjalot en de knoflook klein.
3. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in reepjes.
4. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
5. Fruit de sjalot, de knoflook, de gember, de koriander en de komijn in de olie zacht.
6. Voeg de helft van de peper, de bouillon en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
7. Roer er de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten door en kook de soep nog een paar minuten.
8. Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de rest van de reepjes peper.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees in yoghurtmarinade, geroerbakte spitskool en zilvervliesrijst

Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 min
Bron(nen):
Energie
145 kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
4 gram
Zout
0,3 gram