
Wat een feest! Zo zet u binnen een mum van tijd deze heerlijke appeltaartbolletjes op tafel!
Ingrediënten
- 50 gram rozijnen
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 5 dadels, zonder pit (25 gram)
- 100 gram havermout
- 2 theelepels koek- of speculaaskruiden
- 1 appel
Bereiding
1. Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in wat water wellen.
2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze klein.
3. Snijd de dadels in kleine stukjes.
4. Laat de rozijnen uitlekken.
5. Doe de havermout met de koek- of speculaaskruiden in een kom en voeg de dadels en rozijnen toe.
6. Was de appel en rasp hem met een handrasp. Voeg direct toe aan het havermoutmengsel.
7. Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangend deeg.
8. Vorm er balletjes van en wentel ze door de gehakte amandelen.
Ingrediënten over?
Dadels:
Bewaar dadels in een afgesloten bakje op een droge, koele, donkere plaats. Ze blijven maanden goed.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum