Saffraanrijst met rozijnen en ei

Met sperziebonen voor je dagelijkse portie groente.

Ingrediënten

  • ½ envelopje saffraandraadjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels rozijnen

Bereiding

  • Laat 3 eetlepels water heet worden en roer hier de draadjes saffraan door. Laat dit een paar minuten staan.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Fruit de ui en het komijnzaad in de olie zacht.
  • Voeg de rijst en het water met de saffraan toe en roer dit door elkaar.
  • Giet er zoveel water bij dat er een vingerkootje water boven de rijst staat.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  • Kook de eieren hard.
  • Was de rozijnen en leg ze de laatste minuten van de kooktijd op de rijst.
  • Schep de rozijnen door de rijst.
  • Pel de eieren en halveer ze. Geef de halve eieren en de sperziebonen bij de rijst.

Ingrediënten over?

Zilvervliesrijst:
Zilvervliesrijst kan onder invloed van licht en zuurstof bederven. Dit komt doordat zilvervliesrijst vetter is dan witte rijst. Bewaar zilvervliesrijst op een koele donkere plaats. Om ongedierte in de keuken te voorkomen is het advies aangebroken pakken rijst in goed sluitende voorraadbussen te bewaren.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
565 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram