Siciliaanse spinazie

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 750 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

 

  1. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Bestrooi de karbonaadjes met wat peper en bak ze in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  4. Was de spinazie.
  5. Laat de spinazie met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  6. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
  8. Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe.
  9. Geef de karbonaadjes en de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Spinazie: 

Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum