Spaghetti met paprikasaus en pijnboompitjes

De doperwtjes zijn het geheim van dit recept.

Aantal personen: 2                Bereidingstijd: 15-30 minuten  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 rode paprika's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • oregano
  • 150 gram volkoren spaghetti of tagliatelle
  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 gram diepvries doperwtjes

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd deze in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een steelpan en fruit de ui en de knoflook hierin zacht.
  4. Voeg de paprika's toe met 50 ml water, peper en oregano en laat dit 10 minuten zacht stoven.
  5. Pureer de groente tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Hak de helft van de pijnboompitjes fijn.
  8. Voeg de doperwtjes en de fijngehakte pijnboompitjes toe aan de paprikasaus en stoof de doperwtjes gaar.
  9. Giet de spaghetti af en meng de saus erdoor. Strooi de rest van de pijnboompitjes erover.

Menusuggestie

Dit recept is vegetarisch. Mis je nu toch vlees bij het gerecht? Dan kun je ervoor kiezen om gehaktballen toe te voegen.

Ingrediënten over?

Bewaar paprika´s buiten de koelkast op een koele, droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed.

Duurzaam

Dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Dit recept bevat Paprika. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaardentabel

Energie                                           570 kcal
Eiwit                                                20 gram
Koolhydraten                               70 gram
Waarvan suikers                           9 gram
Vet                                                   20 gram
Waarvan verzadigd vet               2 gram
Vezels                                             10 gram
Zout                                            < 0,1 gram

Bron(nen):