Spaghetti met walnotensaus

Ingrediënten

  • 1/2 (oude) volkoren boterham
  • 30 gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel oliijfolie
  • 30 gram walnoten
  • 75 gram volkoren spaghetti
  • citroensap
  • peper

Bereiding

1. Week het brood in een lepel water. 
2. Was de rucola en laat het uitlekken. Pel de knoflook. 
3. Pureer ¾ van de rucola met het teentje knoflook, het brood en de olijfolie met een staafmixer.  
4. Voeg de walnoten toe en hak ze mee klein. 
5. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing. 
6. Maak de walnotensaus op smaak met een beetje citroensap en peper en verdun met een beetje kookvocht van de spaghetti.
7. Giet de spaghetti af en meng de rest van de rucola erdoor.
8. Verdeel de spaghetti over 2 borden en schep de walnotensaus erop.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
315 kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,1 gram