Tagliatelle met paprika en vis

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren tagliatelle
  • 200 gram koolvisfilet
  • peper
  • citroensap
  • 250 gram gegrilde paprika's
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 5 olijven
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de vis in blokjes. Strooi er peper over en druppel er wat citroensap over.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de paprika in repen, de tomaten in parten en de bosuitjes in ringetjes.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de bosuitjes zacht.
  6. Voeg de paprika’s en de tomaten toe en smoor ze gaar.
  7. Snijd de olijven in plakjes.
  8. Meng de olijven, de kappertjes en de blokjes vis door de saus.
  9. Laat de vis in de saus in een paar minuten gaar worden.
  10. Giet de tagliatelle af en meng de saus erdoor.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Bewaar bosuitjes in de koelkast. Ze zijn ongeveer 1 week houdbaar. 

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Voedingswaarden

Energie 
605kcal
Eiwit 
40 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum