Tofu met paddenstoelen

Getty Images

Een heerlijk vegetarisch gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram tofu
  • peper
  • 3-4 struikjes witlof
  • 200 gram volkoren pasta, bijv. schelpjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel olie
  • 4 takjes peterselie
  • tijm
  • citroensap

Bereiding

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of stukken.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Houd 1 eetlepel uienringen achter voor garnering.
  • Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
  • Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in vieren.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Bak de tofu in de hete margarine bruin.
  • Roerbak de paddenstoelen en de bosuitjes enkele minuten mee.
  • Roer het volkorenmeel met wat van de melk tot een glad papje. Verdun met de rest van de melk.
  • Voeg dit al roerend toe aan de tofu en laat dit nog een paar minuten sudderen.
  • Verwarm een grillpan. Bestrijk de parten witlof met wat olie.
  • Grill de witlof in de grillpan in 4-6 minuten gaar.
  • Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  • Maak het gerecht op smaak met wat peper, tijm en een kneepje citroensap.
  • Strooi de achtergehouden uienringetjes en de peterselie erover en geef het witlof en de pasta erbij.
     

Voedingswaarden

Energie 
655kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum