Tofu met paddenstoelen

Een heerlijk vegetarisch gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.

Ingrediënten

  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram tofu
  • peper
  • 3-4 struikjes witlof
  • 200 gram volkoren pasta, bijv. schelpjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel olie
  • 4 takjes peterselie
  • tijm
  • citroensap

Bereiding

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of stukken.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Houd 1 eetlepel uienringen achter voor garnering.
  • Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
  • Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in vieren.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Bak de tofu in de hete margarine bruin.
  • Roerbak de paddenstoelen en de bosuitjes enkele minuten mee.
  • Roer het volkorenmeel met wat van de melk tot een glad papje. Verdun met de rest van de melk.
  • Voeg dit al roerend toe aan de tofu en laat dit nog een paar minuten sudderen.
  • Verwarm een grillpan. Bestrijk de parten witlof met wat olie.
  • Grill de witlof in de grillpan in 4-6 minuten gaar.
  • Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  • Maak het gerecht op smaak met wat peper, tijm en een kneepje citroensap.
  • Strooi de achtergehouden uienringetjes en de peterselie erover en geef het witlof en de pasta erbij.
     

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
655 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram