
Getty Images
Een heerlijk vegetarisch gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 300 gram gemengde paddenstoelen
- 2 bosuitjes
- 200 gram tofu
- peper
- 3-4 struikjes witlof
- 200 gram volkoren pasta, bijv. schelpjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 100 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel olie
- 4 takjes peterselie
- tijm
- citroensap
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of stukken.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Houd 1 eetlepel uienringen achter voor garnering.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in vieren.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de tofu in de hete margarine bruin.
- Roerbak de paddenstoelen en de bosuitjes enkele minuten mee.
- Roer het volkorenmeel met wat van de melk tot een glad papje. Verdun met de rest van de melk.
- Voeg dit al roerend toe aan de tofu en laat dit nog een paar minuten sudderen.
- Verwarm een grillpan. Bestrijk de parten witlof met wat olie.
- Grill de witlof in de grillpan in 4-6 minuten gaar.
- Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
- Maak het gerecht op smaak met wat peper, tijm en een kneepje citroensap.
- Strooi de achtergehouden uienringetjes en de peterselie erover en geef het witlof en de pasta erbij.