Tofu met taugé en champignons

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels of mie
  • 300 gram sperziebonen
  • 250 gram taugé
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1 bosui
  • 150 gram gerookte tofu
  • 2 eetlepels (sesam)olie
  • gemberpoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Was de taugé in een vergiet onder stromend water. Laat de taugé uitlekken.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Laat het op een bord afkoelen.
  6. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
  7. Snijd de tofu in blokjes.
  8. Verwarm de olie en bak hierin de tofu snel bruin.
  9. Bak de champignons mee. Voeg de bosui en de taugé toe en bak kort mee.
  10. Maak het gerecht op smaak met peper, gemberpoeder en de ketjap.
  11. Strooi het sesamzaad er over. Geef er de noedels en sperzieboontjes bij.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Aantal personen

2 personen

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
535 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1 gram