
Getty Images
Wat een verwennerij! Zowel voor de lunch als het avondeten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 bosui of stukje prei
- 1 kleine pot witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 10 blaadjes basilicum
- citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
- peper
- 4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1700 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën.
- Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Maak de bosui of het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
- Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
- Was de basilicum.
- Maak een saus van citroensap, de olie, peper en kleingesneden basilicum.
- Meng de saus door de groente en de witte bonen.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Meng de vis voorzichtig door de salade.
- Geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Bewaar de kruiden tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn nog 5 dagen houdbaar.
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.