Tonijn-bonensalade

Getty Images

Wat een verwennerij! Zowel voor de lunch als het avondeten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 bosui of stukje prei
  • 1 kleine pot witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 10 blaadjes basilicum
  • citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum

Bereiding

  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën.
  • Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Maak de bosui of het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
  • Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
  • Was de basilicum.
  • Maak een saus van citroensap, de olie, peper en kleingesneden basilicum.
  • Meng de saus door de groente en de witte bonen.
  • Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Meng de vis voorzichtig door de salade.
  • Geef er brood bij.


Ingrediënten over?

Basilicum:
Bewaar de kruiden tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn nog 5 dagen houdbaar. 

Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.