Vis met zomergroente

Een heerlijke, gezonde zomermaaltijd vol goede voedingsstoffen.

Aantal personen: 2               Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 250 gram broccoli
  • 1 gele paprika
  • 2 stukken visfilet bijv. kabeljauw
  • 2 theelepels viskruiden zonder zout
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • peper, nootmuskaat
  • 150 ml halfvolle melk

Menusuggestie

Je kan ervoor kiezen om meer groente toe te voegen aan dit recept of bepaalde groente te vervangen door bijvoorbeeld: paksoi, rode paprika of snijbonen.
Ook lekker is om een builtje rijst toe te voegen aan dit recept.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de broccolistelen in stukjes en verdeel de roosjes in gelijke grootte.
  4. Snijd de paprika in reepjes.
  5. Wrijf de vis in met de viskruiden.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
  7. Voeg de broccoli, de paprika en de doperwtjes toe met wat peper en een scheutje water. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 8 minuten gaar.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de vis met groente.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.

Duurzaam

Broccoli is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                           580 kcal
Eiwit                                                40 gram
Koolhydraten                               70 gram
Waarvan suikers                           7 gram
Vet                                                   10 gram
Waarvan verzadigd vet               2 gram
Vezels                                             15 gram
Zout                                               0,4 gram

Bron(nen):