Vrijdag: Krokante tofublokjes

Lekker met komkommersalade en kerrierijst

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 15 tot 30 minuten

Ingrediënten:

200 gram tofu 
1 ei 
1 eetlepel ketjap 
2 eetlepels seroendeng 
1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze:

1. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
2. Klop het ei los met de ketjap en schep de tofublokjes er door.
3. Wentel de blokjes daarna door de seroendeng.
4. Verwarm de margarine en bak hierin de tofu in enkele minuten bruin en knapperig.

Menusuggestie
Lekker met komkommersalade en kerrierijst.

Hiervoor heb je nodig:
1 komkommer 
bieslook 
azijn 
kerrierijst 

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 245 kcal 655 kcal
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 15 gram 25 gram
Koolhydraten 2 gram 75 gram
Vet 20 gram 25 gram
Verzadigd vet 5 gram 7 gram
Vezels 2 gram 8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum