Woensdag: Geroerbakte kip met peultjes

Getty Images

Met doperwtjes en een verrassend sprankje citrus.

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 15 tot 30 minuten.

Ingrediënten:

2 bosuitjes 
200 gram peultjes 
½ sinaasappel 
200 gram kipfilet 
2 eetlepels olie 
1 theelepel gemberpoeder 
200 gram diepvries doperwten 
1 dl bouillon 
100 gram taugé 
1 eetlepel ketjap, manis 

Bereidingswijze:

1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
2. Was de peultjes en snijd er een puntje af.
3. Snijd een dun stukje van de schil van de gewassen sinaasappel en snijd dit heel fijn.
4. Pers de halve sinaasappel uit.
5. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
6. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
7. Roerbak de sinaasappelschil, de bosuitjes en het gemberpoeder mee.
8. Voeg de peultjes, de doperwten, het sinaasappelsap en de bouillon toe en stoof de groente en de kip in 5-7 minuten gaar.
9. Was de taugé en warm dit kort mee.
10. Maak eventueel op smaak met een beetje sambal en ketjap.

Menusuggestie
Lekker met mie.

Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels mie

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 370 kcal 635 kcal
  1554 kj 2688 kj
Eiwit 35 gram 40 gram
Koolhydraten 25 gram 80 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 8 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum