Wortelsoep van winterpeen en gemberwortel

Wil je een snelle lunch of ben je op zoek naar een heelrijk voorafje? Deze wortelsoep heb je zo klaargemaakt.

Aantal personen: 2                 bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot of kleine ui
  • stukje gemberwortel
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 4 takjes peterselie

Menusuggestie 

Je kunt de wortelsoep ook een feestelijk tintje geven door er groenteprikkers aan toe te voegen. Gebruik hiervoor twee prikkers en rijg er groente op als kerstomaatjes, zwarte olijven en komkommer.

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  3. Schrap de wortel en snijd hem in plakjes.
  4. Fruit de sjalot en de gember in de olie glazig. Voeg de wortel toe en smoor dit enkele minuten mee.
  5. Schenk er 200 ml water bij en kook de groente in 10 minuten gaar.
  6. Was de peterselie en knip het kruid klein.
  7. Pureer de wortelmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
  8. Breng de soep weer aan de kook en verdeel de soep over 2 glaasjes of kopjes. Garneer met de peterselie en leg er een prikker bij.

Ingrediënten over?

Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Duurzaam

Winterpeen heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                       105 kcal
Eiwit                                              1 gram
Koolhydraten                             8 gram 
Waarvan suikers                       7 gram
Vet                                                 7 gram
Waarvan verzadigd vet           1 gram
Vezels                                           4 gram
Zout                                           0,4 gram

Bron(nen):