Zaterdag voorgerecht: Champignons in witte wijn

Menu met Deens vruchtentoetje.

Ingrediënten

2 plakjes ontbijtspek
1 bosuitje
2 takjes peterselie
1 teentje knoflook
250 gram kleine champignons
1 dl droge witte wijn
4 sneetjes bruin stokbrood

Bereiding

  1. Snijd het ontbijtspek klein.
  2. Was het bosuitje en de peterselie.
  3. Snijd de bosui in ringen en knip de peterselie klein.
  4. Bak het spek in een droge koekenpan op laag vuur langzaam uit.
  5. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  6. Voeg de ui en de peterselie toe aan het spek en pers het teentje knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
  7. Voeg de champignons toe met de wijn en wat peper.
  8. Laat dit enkele minuten doorkoken tot er wat wijn is verdampt.
  9. Doe de champignons met het vocht in 2 schaaltjes en geef er stokbrood bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht eendenborst in portsaus, wortel met selderij en aardappelpuree.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 145 kcal  
Eiwit 9 gram  
Koolhydraten 10 gram  
Vet 3 gram  
Verzadigd vet 1 gram  
Vezels 5 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum