Zondag voorgerecht: Garnalencocktail

Menu met Deens vruchtentoetje.

Ingrediënten

1 vleestomaat
1 eetlepel slasaus 25 % olie
1 eetlepel zure room
1 eetlepel tomatenketchup
½ eetlepel droge sherry
Worcestershiresaus
Stukje komkommer
100 gram gepelde garnalen
2 takjes peterselie
   
Bereiding

  1. Ontvel de tomaat en verwijder het zachte deel met de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak een sausje van de slasaus, de zure room, de tomatenketchup, de sherry, wat peper en een sprietsje worcestershiresaus.
  3. Was het stukje komkommer en schaaf het met een kaasschaaf in dunne slierten.
  4. Schep de komkommer in 2 glazen coupes.
  5. Meng de stukjes tomaat met de garnalen en verdeel dit over de coupes.
  6. Schep het sausje er over.
  7. Garneer met wat kleingesneden peterselie.
Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, asperges met lenteboter en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 110 kcal  
Eiwit 10 gram  
Koolhydraten 4 gram  
Vet 5 gram  
Verzadigd vet 2 gram  
Vezels 1 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum