Menu met Deens vruchtentoetje.
Ingrediënten
1 vleestomaat
1 eetlepel slasaus 25 % olie
1 eetlepel zure room
1 eetlepel tomatenketchup
½ eetlepel droge sherry
Worcestershiresaus
Stukje komkommer
100 gram gepelde garnalen
2 takjes peterselie
Bereiding
- Ontvel de tomaat en verwijder het zachte deel met de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak een sausje van de slasaus, de zure room, de tomatenketchup, de sherry, wat peper en een sprietsje worcestershiresaus.
- Was het stukje komkommer en schaaf het met een kaasschaaf in dunne slierten.
- Schep de komkommer in 2 glazen coupes.
- Meng de stukjes tomaat met de garnalen en verdeel dit over de coupes.
- Schep het sausje er over.
- Garneer met wat kleingesneden peterselie.
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, asperges met lenteboter en aardappelen.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 110 kcal | |
| Eiwit | 10 gram | |
| Koolhydraten | 4 gram | |
| Vet | 5 gram | |
| Verzadigd vet | 2 gram | |
| Vezels | 1 gram | |
Bron
- Voedingscentrum