De leukste evenementen van Vlaanderen

Tussen maart en augustus is in Vlaanderen veel te beleven. Van Bier- en Hoppefeesten over Ars Musica tot de achtste retroronde van Vlaanderen. Een greep uit de veelzijdige evenementenkalender.

U kunt de hele kalender hier downloaden ->>

The Brussels Tango Festival
10 april tot 14 april 2014
Verschillende locaties in Brussel

De vele demonstraties en initiaties in het centrum van Brussel hebben allemaal een aanstekelijk Zuiders tintje. Zelfs de gangen van de metro zijn niet veilig voor de passionele danspasjes.

brusselstangofestival.com

Leuven: Place to Be(er)
25 tot 27 april 2014 - Stadscentrum en
Brabanthal - Brabantlaan 1, 3001 Leuven

Leuven is the place to be(er) in het laatste weekend van april. In de Brabanthal kunt
U terecht voor het Zythos Bierfestival, het grootste bierproeffestival van Belgische bieren in Europa. In het centrum van Leuven zal er bovendien nog meer te doen zijn rond bier. Bij heel wat restaurants kan je terecht voor lekkere biergerechten, er zijn speciale bierwandelingen in de stad, bierworkshops, Leuvense bierverhalen, proeverijen en ook ’s werelds grootste brouwer AB Inbev gooit de deuren open voor de nieuwsgierige bezoeker.

leuven.be

Gent smaakt
28 mei tot 1 juni 2014
Emilie Braunplein, 9000 Gent

Geniet vier dagen lang van het culinair evenement Gent Smaakt! Een 20-tal restauranthouders en cateraars serveren het beste van zichzelf. Proef van de heerlijkste gerechten en dranken tijdens een smakelijke wandeling langs de luxe-eettenten en kom op adem op een van de sfeervolle terrassen. Vier dagen culinaire verwennerij in het gezelligste openluchtrestaurant van Gent. Dat smaakt!

gentsmaakt.be

Lachfestival
10 tot 12 juli 2014
Houthalen-Helchteren, Belgisch Limburg
Zin om eens goed te lachen? Het lachfestival in Houthalen-Helchteren is niet zomaar een straattheaterfestival, maar een uitstalraam voor knappe staaltjes van theater en muziek met humor als hoofdingrediënt!

lachfestival.houthalen-helchteren.be

Het Bollekesfeest
21 tot 24 augustus 2014
Grote Markt, 2000 Antwerpen

Kom naar het Antwerpse bollekesfeest en proef van de beste streekproducten. Dit jaarlijkse evenement, dat in het teken staat van eten en drinken, voorziet livemuziek en natuurlijk ook het heerlijke streekbier “bolleke” De Konick.

dna.be/bollekesfeest

Heropening Kantcentrum
September 2014 - Brugge

U heeft interesse voor kant, kantwerkjes of de geschiedenis van kant? Dan bent u bij het Kantcentrum aan het juiste adres. Bezoek het kantatelier met echte kantwerksters, bezoek het kantmuseum of spring eens binnen in de shop. Het Kantcentrum verhuist
dit jaar naar de voormalige kantschool van de Zusters Apostolinnen en zal er nog beter uitzien dan tevoren.

kantcentrum.eu

U kunt de hele kalender hier downloaden ->>