Documentaire en podcastserie herdenken John Lennon

Muzikant werd 40 jaar geleden vermoord

Op 8 december is het 40 jaar geleden dat John Lennon in New York werd doodgeschoten door een doorgedraaide fan. Lennon wordt op veel manieren herdacht, met o.a. een documentaire en een podcastserie.

John Lennon werd in de jaren 60 wereldberoemd als gitarist/zanger en liedjesschrijver van The Beatles. Maar hij was zoveel meer. Hij was muzikant, wereldverbeteraar, activist, partner, vader en kunstenaar. Nu het  40 jaar geleden is dat hij werd vermoord, is er veel aandacht voor John Lennon op radio, tv en internet.

Documentaire: John & Yoko: Above us only sky

Op John Lennons enorme landgoed ‘Tittenhurst Park’ vonden begin jaren zeventig de repetities en opnamen van het album Imagine plaats. Twee cameraploegen registreren de repetities, en laten zien hoe iconische plaat tot stand is gekomen. Nog nooit eerder vertoonde beelden brengen de bijzondere relatie tussen John Lennon en Yoko Ono in beeld. Bekijk deze documentaire.

Podcast De laatste dagen van John Lennon

Vlak voor Lennon werd vermoord, werd hij 40 jaar. Hij was bezig aan een indrukwekkende comeback. Wie was hij? Welke mensen speelden een belangrijke rol in zijn turbulente leven? En wat gebeurde er allemaal in de periode vlak voor zijn tragische dood? De laatste dagen van John Lennon is een podcastserie van NPO Radio 5 en AVROTROS en verkent de finale dagen van Lennons leven. Luister de afleveringen van de podcast hier.