PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Doe mee aan de schrijfwedstrijd van De Efteling

Het is leuk om op latere leeftijd meer tijd te hebben voor een creatieve hobby, zoals schilderen, pottenbakken of schrijven. Wie dat laatste graag doet en zijn talent wil meten met anderen, kan meedoen aan de Sprookjesschrijfwedstrijd van De Efteling. Iedereen kan eraan meedoen, zowel kinderen als volwassenen.

De ingezonden verhalen dienen als inspiratie voor een boek dat Prinses Laurentien van Oranje en Paul van Loon gaan schrijven. Prinses Laurentien zet zich in om de taalvaardigheid van Nederlanders te verbeteren. En schrijver Paul van Loon is onder meer bekend van de kinderboekenseries Dolfje Weerwolfje en De Griezelbus. De twee hebben al vaker samengewerkt. Zij gaan nu in samenwerking met de Efteling een tweede boek schrijven. Het wordt een bundel vol korte sprookjesverhalen. Eerder verscheen De Sprookjessprokkelaar, een sprookje over de rijke wereld van fantasie.

De opdracht voor de deelnemers is simpel: schrijf een sprookje van maximaal 1001 woorden, dat zich afspeelt in de toekomst. De inzendtermijn sluit op 11 maart 2017. Inzendingen kunnen worden ingediend op efteling.com/schrijfwedstrijd of verstuurd naar Postbus 18, 5170 AA Kaatsheuvel t.a.v. ‘Schrijfwedstrijd’. De jury bestaat uit tv- presentator Jochem van Gelder, schrijfster Simone van der Vlugt, liedjesschrijver Jan Rot en actrice Plien van Bennekom. De Vlamingen worden vertegenwoordigd door schrijver Marc de Bel en presentatrice Ihsane Chioua Lekhli.