Google extra

Google is de populairste zoekmachine op internet. Maar het zou zonde zijn het daarbij te laten. Google biedt nog veel meer handige mogelijkheden.

U vindt de zoekmachine Google op www.google.nl. Daar vindt u ook, verborgen achter een onopvallende link, de extra opties van Google. Klik hiervoor in het menu linksboven in het venster op 'meer' en dan de optie 'en nog veel meer'. U ziet een nieuwe pagina met een hele lijst extra mogelijkheden aangeboden door Google.

Google-mogelijkheden

De Google-mogelijkheden en -programma's zijn onderverdeeld in een aantal categorieën. In de categorie Zoeken staan uitgebreide opties voor het zoeken op van alles en nog wat met Google, plus nog een aantal extra gereedschappen. U kunt bijvoorbeeld zoeken op informatie uit boeken, wetenschappelijke artikelen en weblogs. Met Earth en Maps bekijkt u de wereld aan de hand van een uitgebreide hoeveelheid kaarten en satellietfoto's.

Nog een aantal opvallende items in de categorie Zoeken zijn:

Google Chrome - De internetbrowser van Google zelf. Kan de concurrentie met Internet Explorer goed aan.

iGoogle - Uw eigen Google startpagina maken, met gadgets als het laatste nieuws, een kalender, games, etc.

Rekenmachine - Een online rekenmachine waarmee u simpele- en moeilijke sommen uitrekent en eenheden omrekent.

Toolbar - Voegt de Google-werkbalk toe aan uw internet browser. Zo heeft u op iedere website knoppen bij de hand voor snel en makkelijk zoeken.

In de categorie Verkennen en vernieuwen rechts staat de optie Labs, waarmee u nieuwe Google-opties en -programma's die nog in de testfase zitten, kunt uittesten en evalueren.

Rechts onderin ziet u de categorie Mobiele Toepassingen met opties voor het downloaden van Google op uw mobiele telefoon, wanneer deze geschikt is voor internet.

Handige Google-programma's

In de categorie Communiceren, tonen en delen staan de Google-programma's waarmee u het werken op de computer of internet makkelijker kunt maken. Populaire programma's zijn:

Agenda - Voor het bijhouden van afspraken online, zodat u overal altijd bij uw agenda kunt.

Blogger - Programma waarmee u zelf makkelijk een weblog -online dagboek- kunt maken en bijhouden.

Documenten - Een soort online Office, waarmee u documenten, spreadsheets en presentaties online kunt maken en bijhouden.

Gmail - Webmail versturen en ontvangen. De Google-versie van Hotmail.

Picasa - Populair programma om foto's op uw computer te beheren en bewerken. U kunt het ook gebruiken om eenvoudig een online fotoalbum mee te onderhouden via Google Fotoalbums.

Talk - Programma waarmee u kunt chatten en online bellen. Google-versie van Windows Messenger.

YouTube - De bekendste website voor het bekijken en delen van video's.

Aanmelden bij Google

Voor veel van de Google programma's moet u eerst een Google account hebben. Dat is simpel aan te maken via een programma:

  • Klik bijvoorbeeld op Agenda.
  • Klik op de knop Een account maken rechts in het venster.
  • In het formulier geeft u een geldig e-mailadres op. Het wachtwoord mag u zelf bedenken. Vul daarna de rest van het formulier in en klik op de knop: Ik ga akkoord. Maak mijn account.
  • U ontvangt nu via uw mailprogramma een e-mail van Google met de titel Google e-mailverificatie. Open deze mail en klik op de aangegeven link.
  • In uw internetbrowser gaat u nu automatisch naar een pagina met de bevestiging van uw aanmelding.
  • Klik op Klik hier om door te gaan.
  • U bent nu automatisch ingelogd en kunt meteen aan de slag met Agenda.

De volgende keer dat u met Agenda of andere Google-programma's wilt werken, kunt u nu deze inloggegevens gebruiken. U zult bij sommige programma's dan nog wel de eerste keer wat extra informatie voor het programma zelf moeten opgeven.

Bij ieder programma is een Help te vinden in het menu rechtsboven in het venster. Als u op de link Help klikt, ziet u de handleiding bij het programma. Vergeet niet uit te loggen als u stopt met een programma, anders kan iemand anders op uw computer bij uw gegevens komen. Voor uitloggen klikt u op Afmelden in het menu rechtsboven.

U heeft kort kennisgemaakt met de extra's van Google. Een mooie aanzet om zelf de rest van het Google universum te verkennen.

 

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door F v d Reijt (niet gecontroleerd) op vr, 14-2-2014 - 11:47

Kan pagina niet meer verwijderen