Kom ook naar het Rotary Congres over Mentale Gezondheid

Op dinsdag 25 juni 2024

Rotary Club congres 2024
Rotary Nederland

In een tijd waarin bijna de helft van de Nederlanders gedurende hun leven geconfronteerd wordt met een mentale aandoening, wordt de noodzaak voor effectieve zorg en ondersteuning steeds duidelijker. Rotary Nederland organiseert daarom het Rotary Congres over Mentale Gezondheid, met vele boeiende sprekers. Kom jij ook?

Het Rotary Congres over Mentale Gezondheid zal plaatsvinden op dinsdag 25 juni 2024. 

Bestel hier je kaarten >>

Volgens recente cijfers van het Trimbos Instituut kampt maar liefst 48% van de Nederlandse bevolking met een vorm van psychische aandoening, waarvan 18% aangeeft hier nooit over te praten. De consequenties hiervan zijn veelzijdig, variërend van persoonlijk leed tot verhoogde druk op de gezondheidszorg, waarbij de wachtlijsten voor GGZ-instellingen een zorgwekkende trend vertonen. Het is hoog tijd voor actie.

Rotary Nederland erkent de urgentie van deze situatie en zet zich in voor het verbeteren van de mentale gezondheid in ons land. Met het organiseren van het congres wordt een platform geboden voor het vergroten van kennis en bewustzijn rondom dit belangrijke thema. Dit initiatief is gericht op het bieden van praktische handvatten voor zowel preventie als herstel, met als doel individuen en gemeenschappen te empoweren om actief bij te dragen aan het verbeteren van de mentale gezondheidszorg. 

Programma en sprekers

Het congres belooft een dag vol inzicht en inspiratie te worden, met vooraanstaande sprekers uit verschillende hoeken van de samenleving, waaronder:

  • Erik Scherder, Hoogleraar Neuropsychologie
  • Ben Tiggelaar, Schrijver en Managementgoeroe
  • Hanna Verboom, Actrice en Founding Director Get it Done
  • Lili Genee, Auteur en Oprichter Campagnes voor gezonde leefstijl
  • Focco Vijselaar, Algemeen Directeur VNO-NCW
  • Gordon McInally, Rotary International President 2023-2024
  • Marc van den Tweel, Algemeen Directeur NOC-NSF
  • Maarten van Ooijen, Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Daarnaast zullen er 's middags 20 interactieve workshops plaatsvinden die elk een uniek aspect van mentale gezondheid belichten.

Kom jij ook?

Het Rotary Congres over Mentale Gezondheid is meer dan een evenement; het is een beweging richting een samenleving waarin we open en ondersteunend kunnen spreken over mentale gezondheid. Wij kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen op dinsdag 25 juni 2024 voor een dag van leren, delen en groeien!

Bestel hier je kaarten >>

Auteur