Met internet beter voorbereid op vakantie

Via internet kunt u heel veel informatie over uw vakantiebestemming vinden, ook de informatie waar de touroperators niet mee te koop lopen. Waar vindt u deze handige info? Wij helpen u op weg!

Wat het reisbureau niet vertelt, leest u op www.waarbenjij.nu of op www.zoover.nl


Hoe is het er echt?

Sommige commerciële reiswebsites geven een te rooskleurig beeld van vakantiebestemmingen. Raadpleeg voor een realistische indruk ook de reisverslagen, foto’s en video’s van andere toeristen. Op de website WaarBenJijNu staan bijvoorbeeld meer dan een miljoen reisverslagen. Typ uw bestemming in en klik op ‘Zoek’ om de verslagen te lezen van mensen die het land op dit moment bezoeken.

Geen openluchtdisco naast het hotel

Zoover bevat honderdduizenden beoordelingen van vakantiebestemmingen en accommodaties door reizigers. Zo kunt u vóór het boeken uitvinden of er een openluchtdisco naast uw hotel ligt. Of dat de camping van uw keuze aan een drukke snelweg grenst. Als extraatje kunt u ook de lange-termijnweersverwachting voor uw vakantiebestemming opzoeken.

Is het er wel veilig?

Kijk even op de website van de ANVR voor reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Calamiteitenfonds. Klik aan de rechterkant op ‘Info per land’, kies het land van bestemming en klik op ‘Zoek’.

De brochure ‘Wijs op Reis’ met veiligheidsadviezen, ook van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, kunt u gratis downloaden of bestellen.

Denk om uw gezondheid

Goed voorbereid op reis betekent ook dat u nadenkt over uw reisapotheek. Informatie over vaccinaties, gezondheidsrisico’s en een handige checklist vindt u op www.plusonline.nl/reisapotheek

Leer het land kennen

Typ in het zoekvenster van Wikipedia de naam van uw vakantiebestemming in, klik op ‘Zoeken’, en lees alles over de geschiedenis, geografie, cultuur en politiek van het land.

Op Google Maps kunt u foto’s en video’s bekijken die anderen hebben gemaakt van uw vakantiebestemming. Typ uw bestemming in en klik op ‘Zoeken’ in ‘Maps’. U ziet aan de linkerkant enkele foto’s staan. Daaronder klikt u op ‘Meer foto’s, video’s en kaarten van gebruiker’. Op de kaart verschijnen nu de foto’s (met de witte rand) en de video’s (met de zwarte rand) op de plekken waar ze gemaakt zijn. U kunt een foto of video aanklikken om hem te bekijken.

Internetcafés

Wilt u op uw vakantiebestemming per mail contact houden met het thuisfront? Het Engelstalige Cybercafes.com houdt bij of er een internetcafé in de buurt is.

Brochures aanvragen

Op de ReisGidsenSite kunt u brochures van reisorganisaties aanvragen voor een of meerdere landen. De site selecteert op bestemming, soort reizen, manier van reizen en verblijf.

Lees ook

Auteur 
  • Edwin van Amstel en Titia Blanksma
Bron 
  • Plus Magazine