Nederlanders gaan minder vaak kamperen

Kamperen verliest zijn populariteit onder Nederlanders. In het afgelopen decennium is het aantal kampeervakanties met een kwart gedaald.

Dat blijkt uit het trendrapport Toerisme, Recreatie en Vrije tijd 2015. Het rapport is samengesteld door NRIT, NBTC en CBS.

Minder kampeerterreinen

Tussen 2010 en 2015 zijn er zo'n 250 kampeerterreinen verdwenen. Dat is acht procent van het totale aanbod. Stacaravans, blokhutten en kant-en-klare bungalowtenten blijven in verhouding wel populair, beweert brancheorganisatie Recron.

Binnenlands toerisme

Het inkomende toerisme in Nederland is in 2014 wél gestegen, met bijna 10 procent. Zo'n 14 miljoen buitenlanders vierden hier vorig jaar vakantie.

Bron(nen):

4 Comments

Door Rien van Aarle (niet gecontroleerd) op di, 17-11-2015 - 13:10

Campings zijn veel te duur. Je moet voor 10 euro een plek hebben, dan komen de kampeerders wel weer. Nu kiest men voor een huisje of stacaravan, ingerichte yurt, omdat die nauwelijks duurder zijn.

Door Leo (niet gecontroleerd) op do, 12-11-2015 - 19:19

Nou, die wc rol is er echt nog wel alleen zit hij nu in een toilettasje

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12-11-2015 - 16:48

Wil je mensen aan het kamperen krijgen, verlaag dan als eerste de overnachtingskosten. Dan wordt het voor een grotere groep Nederlanders weer bereikbaar. Kamperen is een "luxe" vorm van vakantie vieren. Als je de vaste kosten afzet tegen achtdagen all in vakantie. Dan is kamperen ronduit duur

Door vermelen (niet gecontroleerd) op do, 12-11-2015 - 10:10

misschien dat er minder mensen in een tent kamperen, maar er zijn in Nederland bijna 100.000 campers, er worden nog steeds duizenden caravans verkocht, bovenop al die caravans die er al zijn, denk dat de berichtgeving eenzijdig en onvolledig.
kijk ook maar eens naar camperplaatsen, hier zij er ook duizenden van, en dat is toch echt ook kamperen enne, de wc rol onder de arm, dat is echt iets wat je niet meer op de camping ziet. is