NS zet in op kortere reistijd en betere overstap

Volgend jaar wil NS in de dienstregeling inzetten op een kortere reistijd en een betere overstap op bepaalde trajecten. Het zal alleen niet overal lukken, erkent het spoorbedrijf: in de meeste gevallen verandert er vrijwel niets.

De reistijd met Sprinters in Noord-Nederland wordt korter. Er worden allerlei nieuwe treinen ingezet, wat op de ritten van Groningen naar Zwolle en van Leeuwarden naar Meppel 4 minuten tijdwinst oplevert. In Meppel zal de aansluiting beter zijn, zodat reizigers uit Friesland voor een reis van en naar de Randstad een kwartier minder tijd kwijt zijn.

Er gaan meer Intercity’s rijden tussen Amersfoort en Utrecht, wat moet leiden tot minder drukte en meer zitplaatsen. Ook worden extra Sprinters ingezet tussen Harderwijk en Amersfoort. Verder gaan tussen Amersfoort en Zwolle ook nieuwe treinenstellen gaan rijden.

Naar het strand

In de zomermaanden wil NS vaker dan voorheen naar het strand rijden. Dit om te voorkomen dat de treinen helemaal vol zitten en de drukte beter te verdelen.

Op 19 december 2019 zal deze nieuwe dienstregeling ingaan. Voor die tijd gaat NS praten met regionale overheden en de reizigersorganisaties, om de overstap goed op elkaar af te stemmen.
 

Bron(nen):
Trefwoorden: