Podcast KIJK: Het Experiment - zelfexperimenten

Laboratorium
Getty Images

De best beluisterde wetenschapspodcast van Nederland maken; dat klinkt als ijdele hoop. Maar niet voor wetenschapsjournalist Diederik Jekel en Laurien Onderwater van het populairwetenschappelijke maandblad KIJK. Zij hebben dit voorjaar samen een nieuwe podcast gelanceerd: KIJK: Het Experiment.

In KIJK: Het Experiment bespreken wetenschapsjournalist Diederik Jekel en KIJK-redacteur Laurien Onderwater op een toegankelijke manier de bijzonderste experimenten uit de wetenschap. De mooiste, mafste en meest nutteloze proeven worden behandeld, wetenschappers komen aan het woord, én Diederik en Laurien voeren zelf experimenten uit. Met dat alles willen ze van KIJK: Het Experiment de best beluisterde podcast van de Lage Landen maken. Het is dus een experiment op zich.

Eerste aflevering: zelfexperimenten

Van zestig jaar lang dagelijks vingers knakken tot lachende koeien, en van het eerste verkeersslachtoffer tot meneer Murphy en zijn wetten. Sommige wetenschappers gaan tot het gaatje om iets uit te zoeken door op zichzelf te experimenteren. Diederik en Laurien praten met Robin Koops. Hij ontwikkelde in zijn schuur een kunstmatige alvleesklier en testte die op zichzelf om een medische revolutie te veroorzaken.

Auteur