RCN maakt zich sterk tegen groeiende eenzaamheid

RCN Vakantiepark de Noordster in Dwingeloo (Drenthe) opent haar deuren weer voor een midweek voor 100 eenzame 65-plussers. RCN maakt zich hiermee sterk tegen de groeiende eenzaamheid en biedt een unieke en volledig verzorgde midweek aan in de vaak eenzame decemberdagen.

Voor de tweede keer op rij heeft RCN samen met hetvakantiebureau.nl een speciale midweek samengesteld waarbij eenzame 65-plussers als eregasten worden ontvangen op het Drentse vakantiepark. 

De 65-plussers die in december deel uitmaken van de midweek hebben allemaal op hun eigen manier te maken met eenzaamheid, bijvoorbeeld door het verliezen van een partner, het hebben van een klein sociaal netwerk door een te krappe beurs of jarenlange mantelzorgverplichtingen. Het rijke en gevarieerde programma houdt met iedereen rekening en zorgt ervoor dat eenzaamheid even verdwijnt. 

''Na het succes van vorig jaar en de warme reactie die wij van de gasten ontvingen hebben wij niet lang hoeven te overleggen en besloten we al snel dat dit een terugkerend event zou worden voor RCN. We kijken er dan ook naar uit om onze gasten weer in de watten te legen en een fijne vakantie te bezorgen.'' Aldus Riné van Dingstee, algemeen directeur van RCN Vakantieparken

Nieuw dit jaar zijn 50-plus vloggers Doetje en Riekeltje, die samen de ouderen tijdens de midweek zullen volgen. De vlogzussen gaan mee en vloggen iedere dag vanaf het vakantiepark. De video's zullen na afloop op social media en op de website van RCN verschijnen. 

Bron(nen):