Gerda past iedere dinsdag op hondje Tommy

Getty Images

Gerda (66) past sinds ze met pensioen is op Tommy, het hondje van Jacinta. Via stichting OOPOEH kwamen ze elkaar tegen. Bij OOPOEH kunnen 55-plussers zich aanmelden als hondenoppas.

(Artikel gaat verder onder de video)

OOPOEH

De stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) koppelt baasjes aan 55-plussers die één of meerdere dagen op een hondje willen passen. De stichting zet zich in voor een actiever leven voor 55-plussers, maar ook voor een leuker leven voor honden. Die hoeven zo niet alleen thuis te zitten als hun baasje weg is. Ook kan het ouderen helpen om gezellig een hond in huis te hebben.

Week tegen Eenzaamheid

1 oktober opende minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de Week tegen Eenzaamheid in Moerwijk. Daar noemde hij stichting OOPOEH als "een fantastisch voorbeeld van een initiatief tegen eenzaamheid".

Samen komen we verder

Onder de noemer ‘Samen komen we verder’ publiceert Plus Magazine maandelijks een artikel over eenzaamheid. Alle artikelen zijn online te vinden in de special ‘Samen kom je verder, nooit meer eenzaam’. Daarnaast besteedt PlusOnline in de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht aan het onderwerp. 

Lees hier het artikel over het Danspaleis.

Auteur 
  • Wouter van der Maden