Samen kom je verder, dansen doe je samen!

Getty Images

Dansen is één van de leukste manieren om anderen te ontmoeten. Bij Het Danspaleis dansen ouderen met elkaar, met familie, vrienden en buurtbewoners op hits van vroeger. Van Johnny Hoes tot Doris Day. PlusOnline ging op bezoek.

(Tekst gaat verder onder de video)

De missie van het Danspaleis is om mensen bij elkaar te brengen en ouderen in beweging te krijgen. Door samen te dansen, wordt eenzaamheid onder ouderen bovendien tegengegaan. Het komt regelmatig voor dat clubjes ouderen elkaar ook na een dansmiddag blijven zien. "Er ontstaat een sfeer waarin vriendschappen kunnen worden gesloten en mensen troost bij elkaar vinden", aldus Suna Duijf, oprichter van Het Danspaleis. 

Bijwonen

Zelf een editie van Het Danspaleis bijwonen? Het swingende dansfeest reist het hele land door. Klik hier om naar de agenda te gaan. Entreeprijzen variëren doorgaans van €0,- tot €2,50. Iedereen mag meedoen.

Week tegen Eenzaamheid

Op 1 oktober begint de Week tegen Eenzaa­­­­mheid. In onze special over eenzaamheid vindt u artikelen over eenzaamheid, hoe u eenzaamheid bespreekbaar maakt en hoe u het kunt voorkomen of oplossen. Lees hier alle artikelen over eenzaamheid.

Auteur 
  • Redactie