Beltegoed meenemen

Er moeten telefoonabonnementen komen waarbij bellers het overgebleven bel-, sms- en datategoed kunnen meenemen naar de volgende maand. Nu is die keuze er nauwelijks.

Dit schrijft minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Voorlopig wacht Kamp af of de telecombedrijven met deze nieuwe abonnementen op de markt komen. Als bellers volgend jaar niet voldoende keus hebben voor abonnementen waarmee zij het beltegoed mee kunnen nemen, dan volgen er mogelijk maatregelen om de houdbaarheid van een tegoed wettelijk te verplicht.

€68 miljoen
Iedere maand vervalt er gemiddeld €68 miljoen aan ongebruikt beltegoed. Ongeveer 15% van de belminuten, 17% van de sms’jes en 16% van de MB’s aan data worden niet gebruikt. In cijfers is dat 209 miljoen belminuten, 259 miljoen sms’jes en 537 miljoen MB’s. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Consumentenbond, dat begin dit jaar is gehouden. Bellers houden aan het eind van de maand tegoed over, omdat ze vaak een wat ruimere bundel nemen. Bellen buiten de bundel is namelijk duurder dan het tarief binnen de bundel.

Bron

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl