Bijna 10.000 consumenten met een achterstand erbij

Het afgelopen halfjaar zijn er 9.924 consumenten met een betalingsachterstand op de hypotheek bijgekomen. In totaal zijn er, per 1 oktober 2013, 91.812 consumenten die moeite hebben om hun hypotheeklasten te betalen. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse BKR Hypotheekbarometer.

Lichtpuntje
Ondanks de toename van het aantal consumenten met een betalingsachterstand op de hypotheek, ziet BKR een klein lichtpuntje. Voor het eerst in twee jaar is er sprake van een afvlakking van de stijging. Peter van den Bosch, algemeen directeur BKR: “De afgelopen twee jaar steeg het aantal achterstanden steeds sneller. De procentuele toename over het afgelopen halfjaar bedroeg 12,1%. Het halfjaar daarvoor was dat 13,2%.”
 
Nog geen trendbreuk
Gezien andere optimistische geluiden uit de markt, hoopt BKR dat de afvlakking doorzet. Van den Bosch benadrukt echter dat het nog te vroeg is om te spreken van een trendbreuk. “Het zou het begin van een positieve ontwikkeling kunnen zijn, maar het totaal aantal consumenten met een betalingsachterstand op de hypotheek groeit nog steeds.”

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl