PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Nadelen vergelijkingssite wegen niet op tegen gemak

Consumenten hebben minder vertrouwen in internetsites die zorgverzekeringen vergelijken vanwege de media-aandacht voor de vermeende selectiviteit. Dat roept weliswaar vragen op, maar leidt er niet toe dat de vergelijkers minder worden gebruikt.

Dit blijkt uit onderzoek van MarketResponse onder 550 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Gebruikers blijven positief over de vergelijkingssites. Bijna twee van de drie consumenten die zich oriënteert op een andere zorgverzekering zal de komende weken een vergelijkingssite gebruiken. De nadelen van de sites wegen namelijk niet op tegen het gemak. Consumenten gaan wel kritischer naar de resultaten kijken.

Overstaptips

  • Ga bij het zoeken naar een andere zorgverzekering niet meteen naar een vergelijkingssite. Zet eerst voor u zelf op een rijtje wat u wilt.
  • Hoeveel zorg heeft u de afgelopen jaren gebruikt en hoeveel zorg denkt u komend jaar te gebruiken? Gebruikt u geen of weinig zorg, dan kunt u een goedkope, selectieve verzekering overwegen. Met deze verzekeringen kunt u bijvoorbeeld bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht.
  • Wat zijn uw aanvullende wensen? Fysiotherapie? Kraamzorg? Brillen of lenzen? Maak een schatting van de kosten voor komend jaar.
  • Eigen risico? Wilt u een hoog of juist een laag eigen risico?
  • Ga met die gegevens op zoek naar een zorgverzekering. Gebruik verschillende vergelijkers en kijk desnoods ook op de sites van de verzekeraars zelf. Kijk of de verzekering collectiviteitskorting geeft en controleer vervolgens of uw zorgverleners een contract hebben met de verzekering van uw keuze. Pas als alles naar overeenkomt met uw wensen, meld u zich aan bij de nieuwe verzekering en zegt u de oude op.

Wilt u zelf zorgverzekeringen vergelijken?
Gebruik de vergelijker op PlusOnline en sluit direct af >>

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl

Reactie toevoegen