Stelling: Een groot online warenhuis als Bol.com mag geen alcohol verkopen

Online warenhuis Bol.com verkoopt vanaf woensdag 3 oktober ook alcohol. Klanten kunnen onder andere wijn, speciaalbier en sterke drank in hun elektronische kassamandje doen. Niet iedereen is daar even blij mee.

‘Dit is geen goed nieuws’, stelt Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP. ‘De beschikbaarheidheid van alcohol wordt op deze manier verruimd. We hebben al 70.000 tot 80.000 fysieke verkooppunten.' Bovendien gaat het volgens hem tegen het overheidsbeleid in.

Leeftijd

Ook is Van Dalen benieuwd hoe de leeftijdscheck van degene die het pakketje aanneemt in de praktijk wordt toegepast.

Bol.com, dat eigendom is van Ahold Delhaize, zegt daar op haar website het volgende over: Onze geselecteerde partners leveren uitsluitend drank aan kopers van 18 jaar en ouder, en controleren op leeftijd bij bezorging. Voldoe je niet aan de leeftijd? Dan zijn ze genoodzaakt om het pakketje weer mee terug te nemen.

Andere aanbieders

Er zijn nu ook al flink wat webwinkels die drank aanbieden, zoals drankdozijn.nl, drank.nl en drankgigant.nl. Bedrijven die onderdeel zijn van Ahold Delhaize, zoals Gall & Gall en Albert Heijn, verkopen alcoholische dranken voortaan via Bol.com.

Reacties

Op sociaal medium Twitter lopen de reacties op de actie van Bol.com uiteen.

Stelling

Vindt u dat een groot warenhuis als Bol.com alcohol mag verkopen? Of vindt u het een slechte zaak? Laat het ons weten.

Bron: Algemeen Dagblad en Bol.com