Stelling: ik ben dagelijks actief op Facebook en/of Instagram

Ondanks kritische geluiden blijven Facebook en Instagram populair. In het afgelopen jaar waren ruim 10 miljoen Nederlanders actief op Facebook en bijna 6 miljoen Nederlanders op Instagram.

Vanwege de corona-maatregelen leven we  in een tijd waarin afspraken met vrienden, familiebezoeken of ontmoetingen in het café en theater lang niet altijd vanzelfsprekend zijn. Voor velen is het dan een uitkomst dat sociale media altijd beschikbaar zijn. Een anekdote vertellen, een foto uitwisselen, grappige filmpjes posten. Je blijft op de hoogte van elkaars reilen en zeilen en het is zéker ook een uitgelezen manier om met jongere generaties in contact te blijven. De kleinkinderen bellen niet met opa en oma, maar plaatsen een foto op Instagram. 

65- tot 75-jarigen maken steeds meer gebruik van sociale media, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek. In 2019 zei 76 procent van de ondervraagden in deze leeftijdscategorie actief te zijn geweest op sociale media. Maar ook het sociale mediagebruik onder 75-plussers is toegenomen. Tekstberichten uitwisselen via WhatsApp bevalt hen trouwens het beste. En u? Zijn voor u sociale media óók onmisbaar geworden?

Reactie toevoegen

26 Comments

Door jerien bernard (niet gecontroleerd) op za, 2-4-2022 - 15:23

facebook helpt jouw kennis mede te ontwikkelen. Met mensen zonder facebook kun je moeilijk communiceren, zijn niet flexibel met hun meningen. Gaan liever dood dan dat ze zoeken naar oplossingen voor ziektes enz.

Door Petronella (niet gecontroleerd) op do, 10-3-2022 - 20:29

Slim he om die bejaarde huizen te sluiten,ze weten het allemaal zo goed.Maar de ouderen zitten er mee.Die zijn thuis vaak alleen en in het bejaardentehuis hadden ze tenminste aanspraak en konden ze gezamenlijk eten.mijn moeder was wat blij dat ze mensen om zich heen had.Dus een klonkluusi terug met die huizen.dan zijn er gelijk weer veel eensgezind woningen

Door E.van der Vegt (niet gecontroleerd) op do, 13-1-2022 - 17:03

Facebook e.d ben ik niet van gediend. Al die vervelende op- en aanmerkingen die dat op komen hoef ik niet te weten.

Door H. Jonker (niet gecontroleerd) op vr, 7-1-2022 - 17:30

Door fb heb ik weer contact met oud collega’s en dienstmaten die ik sinds ‘79 niet meer had gezien. Heeft geresulteerd in jaarlijkse reünie. Had ik toch niet willen missen.

Door M.T. Duijs (niet gecontroleerd) op wo, 29-12-2021 - 18:57

Ik heb wel wat beters te doen.
Geef mij maar persoonlijke contacten!

Door M.T. Duijs ... (niet gecontroleerd) op wo, 29-12-2021 - 18:56

Ik heb wel wat beters te doen.
Geef mij maar persoonlijke contacten!

Door Nature (niet gecontroleerd) op do, 23-12-2021 - 16:03

Als je niets te vertellen hebt hoor je ook niet op FB

Door Nature (niet gecontroleerd) op do, 23-12-2021 - 16:01

Maak dagelijks gebruik van FB en geniet ervan. Ik kan er mijn ei kwijt en velen van mijn vrienden met mij.

Door arjen posthumus (niet gecontroleerd) op do, 23-12-2021 - 15:15

ik geloof absoluut niet dat FB en Instagram een goede toevoeging is in je dagelijks leven, net zoals whatsapp, een e-mail is echt wel leuker en ook daar kan je foto's toevoegen indien nodig, ik denk vooral aan fake berichten, uitschelden een 'verkeerde foto' plaatsen op aandringen van een ander, oudere mensen dus de 65+ moeten opletten dat ze niet per ongeluk hun bankgegevens neerzetten, dus ook nog eens fraude gevoelig, en als je iets wilt weten kan je dat opzoeken op internet en of zelfs bij plus magazine, noem maar een voorbeeld op, als je opschrijft je gaat op een bepaalde datum met vakantie, lijkt me ook een slecht idee, en ja stalken ook zoiets, dus nee als ik de balans op maak hou ik het op eens smsje, een e-mail, skype, groet arjen

Door Bernard Spangenberg (niet gecontroleerd) op ma, 20-12-2021 - 10:55

Yoooh... Ben vanaf t begin van internet --️-- actief betreffende hedendaagse ontwikkelingen en heb alle mogelijke #socialmedia #accounts -- maar de meest belangrijkste reden is #family -- en dan vooral die aan #theothersideoftheworld -- en it's sooo #true dat er mensen zijn die zich overal in mengen terwijl zij eigenlijk afzijdig van zouden moeten houden... -- #wiebenik --