Stelling: na de kroeg en het restaurant moet ook het terras rookvrij worden

Sinds een aantal jaar mag er in de horeca alleen nog in rookruimtes een sigaret opgestoken worden. Sommigen zijn van mening dat het hoog tijd is om ook van het terras een rookvrije ruimte te maken. Bent u het hiermee eens? Of vindt u dat er op het terras gerookt moet kunnen worden?

Niemand zit te wachten op rookwalm tijdens een diner op het terras en steeds meer klanten vragen naar een rookvrij terras. Roken wordt steeds minder geaccepteerd, ook in de buitenruimte. Sommige horecaondernems zou het niets verbazen als de asbakken over een tijdje ook op het terras van tafel moeten.

Rookvrij terras

Zo'n 25% van de Nederlanders rookt en roken op het terras levert veel discusie op.Er zijn slechts een paar kroegbazen die tafels gereserveerd hebben voor niet-rokers. Deze rookvrije tafeltjes staan afgeschermd van de tafels met asbak. Rokers vinden dat ze recht hebben om op het terras te roken, ze moeten immers al naar buiten (of naar een rookruimte) voor een sigaret. De meeste niet-rokers willen daarentegen rookvrij op het terras kunnen zitten. Sommige horecabazen willen de gasten die last van de rook hebben tegemoetkomen en denken dat rookvrije terrassen in de toekomst onontkoombaar zijn.

Wat vindt u?

Vindt u dat roken op het terras moet kunnen? Of bent u de sigarettenrook zat en kijkt u uit naar een rookvrij terras?
Breng uw stem uit en reageer of like de Plus Magazine Facebookpagina en praat mee!

Bron(nen):

120 Comments

Door Joost Enkelmans (niet gecontroleerd) op do, 12-11-2015 - 10:36

Ik kan me best voorstellen dat je als niet-roker last kan ondervinden van een ander. Zie veel terug komen dat mensen overgaan op een E-sigaret om het zo te compenseren met het normaal rookgedrag. Is het zo dat mensen hier ook last van ondervinden? Ook al is het minder schadelijk en krijgen de meeste van die rookwalmen een geurtje mee.

Door Rob (niet gecontroleerd) op vr, 24-7-2015 - 12:30

Niet overal mee bemoeien...deze mensen leven al korter moet je het ze ook nog lastig maken?

Door FXA (niet gecontroleerd) op do, 16-7-2015 - 11:17

Geef de rokers ergens nog wat ruimte, zelf niet roker meer. Nee, telefoonverbod in alle openbare gelegenheden zou me beter passen. Ik heb zelf een iPhone maar probeer niet in een ander zijn leefruimte te storen en te terroriseren

Door f.mahn (niet gecontroleerd) op do, 9-7-2015 - 20:16

waarom moe
f.m.t iedereen zich overal mee bemoeien wil je roken fijn /wil je niet roken ook goed, ben nu zelf 2jaar van het roken af /snap niet waarom de een de andere zijn wil moet opleggen bemoei je alleen met je zelf. f.m.

Door jojo (niet gecontroleerd) op zo, 28-6-2015 - 20:01

Hou niet van roken, denk alleen dat die draadloze rommel veel slechter voor je is dan roken.

Door martijn (niet gecontroleerd) op zo, 28-6-2015 - 17:17

Ter hopelijke afsluiting:
Gezellig en gezelligheid zijn Nederlandse begrippen, ervaringen. Met elkaar beleefd, rokend, drinkend, etend en pratend. Zéker op een terras buiten.
Laten we het vooral gezellig houden en ervan genieten en ons minder ergeren.

Door Jaap (niet gecontroleerd) op zo, 28-6-2015 - 13:57

Er is in Nederland al meer dan genoeg luchtvervuiling; het onnodige roken moet dus zoveel mogelijk geweerd worden. Iedereen die jonger is dan zo'n jaar of zeventig is met roken begonnen toen voldoende bekend was dat het voor de roker zeer schadelijk voor zijn of haar gezondheid was. Later werd het bekend dat de rook ook voor niet-rokers schadelijk is. Ik zie niet in waarom ik van iemands ongezonde gewoonte, waar hij of zij bewust mee begonnen is, last zou moeten hebben. Verder deel ik de opmerkingen van anderen over overmatig alcoholgebruik en het onnodig stationair laten draaien van auto's. Een goede gezondheid is zo belangrijk, daar mag je wel wat voor over hebben. Als je klachten krijgt, heb je heel veel spijt.

Door Martijn (niet gecontroleerd) op do, 25-6-2015 - 17:36

Dan maar dood, van 1 kant. Zoek een andere gelegenheid.

Door martijn (niet gecontroleerd) op do, 25-6-2015 - 17:29

Advies:
Op een terras mag niet meer gerookt, gedronken, gegeten, gepraat en gebeld worden.
Zijn diverse terrasbezoekers blij (waarom komen die dan?). Alleen de terrashouder niet.
Die sluit zijn terras met al dat gezeurpiet. (Oei, foutje, breng ik in de zomer van Juni 2015 al de "Piet", vooral de ZWARTE, ter sprake). Foei, foei, schaam je in den hoek. Aangewezen door onze Linkse Klaag- en Zeur Pieten Kerk LKZPK.

Door M.C. de Jong (niet gecontroleerd) op wo, 24-6-2015 - 16:30

Laat lekker roken op terras. Waar ik mij aan erger is aan de mensen die met hun auto naar de supermarkt gaan, laten hun vrouw de boodschappen doen, blijven zelf in de auto zitten, met de airco aan want het kan warm zijn in de auto. Laten dan de motor van de auto draaien onder mijn balkon waardoor ik in de uitlaatgassen kom te zitten. Dan is op vrijdag en zaterdag niet 1 auto maar meerdere. En dat zijn vooral die grote dure automerken.