Stelling: nu de economie aantrekt, ga ik weer (vaker) op vakantie

Meer Nederlanders zijn van plan om in 2016 een vakantie te boeken. Volgens onderzoeksbureau NBTC-NIPO stijgt het aantal vakanties zowel in binnen- als buitenland.

Sinds jaren

Jarenlang was er sprake van een (weliswaar lichte) daling. In 2015 stabiliseerde het aantal vakanties en dit jaar zien we een toename. Het gaat om een stijging van 3 procent voor buitenlandse boekingen (18,6 miljoen) en 1 procent voor vakanties in eigen land (17,2 miljoen).
 
Ook de bestedingen aan vakanties nemen in 2016 toe. Naar verwachting stijgen de totale uitgaven met zo’n 3 procent tot 16,5 miljard euro.
 
Koopkracht
Volgens NBTC-NIPO hebben we de toenemende reislust vooral te danken aan de aantrekkende economie. Een woordvoerder van NBTC zegt: "De combinatie van groeiend consumentenvertrouwen en stijgende koopkracht stimuleert de reislust. Geopolitieke spanningen en angst voor terreuraanslagen zouden het positieve gevoel nog wat kunnen temperen."
 
En u?

Plus is benieuwd of dit gegeven ook voor u geldt. Bent u dit jaar van plan om (vaker) op vakantie te gaan? Breng uw stem uit linksboven op deze pagina. Een reactie achterlaten kan hieronder.

Laat u verrassen: 35 vakantietips voor 2016

Bron(nen):
Trefwoorden:

3 Comments

Door Janneke (niet gecontroleerd) op za, 6-2-2016 - 18:07

De economie kan wel weer aantrekken maar of je dat in je portemonnaie voelt is nog maar de vraag. Huurtoeslag is een aantal jaar geleden al flink omlaag gegaan, eigen risico omhoog. Heb een uitkerinkje en heb er een tientje per maand bij maar dat kan al die gestegen lasten niet compenseren. Betaald werk is voor mij ook lastig omdat mensen gauw over me heen walsen.
@Katinka, google eens op Gids betaalbare vakanties.

Door j.willems (niet gecontroleerd) op vr, 5-2-2016 - 11:42

een gepensioneerde kan niet op vakantie daar al zijn geld in de stenen zitten, en door hem alleen maar meer belasting en zorg betaald moet worden.
Nu alweer € 35 euro moeten inleveren.

Door katinka (niet gecontroleerd) op di, 12-1-2016 - 22:49

als je een bijstandsuitkering hebt kun je niet op vakantie.

de economie trekt alleen aan als je een modaal inkomen hebt. en voor de rijken