PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Betalen via QR-code

Klanten van Knab kunnen sinds begin juli de rekening in het restaurant betalen door de iDEAL QR-code te scannen in de betaal-app op je gsm, eventueel inclusief fooi. Hiermee heeft Knab de primeur in Nederland.

iDEAL QR wordt in het Knap Lab gelanceerd om de nieuwe dienst te testen en feedback te verzamelen. Klanten kunnen het direct gebruiken. Knab verwacht dat andere banken dit initiatief zullen volgen.

UPDATE:

Rekeninghouders van andere banken kunnen de gratis mobiele iDEAL-app op hun smartphone installeren om QR-ocdes te scannen en via iDEAL te betalen. De uiteindelijke betaling gebeurt dan met de veilige en vertrouwde mobiele bankapp van de eigen bank. De iDEAL-app is er zowel voor iPhones als voor Android-toestellen en staat in de Apple App Store en Google Play Store.
 
iDEAL QR-codes zijn ontwikkeld door Currence/iDEAL, als nieuwe mogelijkheid om via het veilige en beproefde iDEAL te betalen. We kennen iDEAL vooral als veilig online betaalmiddel, in webwinkels of om facturen van bijvoorbeeld nutsbedrijven online te betalen. Met iDEAL QR-codes is het nu mogelijk om ook veilig met iDEAL aan de toonbank of op straat te betalen. De QR-code is ook heel handig als alternatief voor de Acceptgiro. De facturant kan een iDEAL QR-code op een factuur afdrukken en de betaler kan die dan op zijn gemak met zijn smartphone of tablet thuis scannen om veilig te betalen.
 
Verder kunt u een iDEAL QR-code op een kassabon van een restaurant of café afdrukken, die u met de smartphone aan tafel kan scannen om af te rekenen, met of zonder fooi. Of u kunt de QR-code afdrukken op de bon van een maaltijd- of pakketbezorger, die de besteller met zijn smartphone zelf aan de voordeur kan scannen en betalen. Hier staat alles over de iDEAL QR-code voor consumenten: https://www.ideal.nl/betalen/wat/via-qr-code/

Collectanten

De iDEAL QR-code is door Currence/iDEAL ontwikkeld en vorig jaar in een pilot getest. Consumenten kunnen de QR-codes met vrijwel iedere smartphone scannen, zodat er een brede acceptatie is. Deze manier van betalen kent meer toepassingen, zoals het doneren aan een goed doel. Gevers kunnen de iDEAL QR op de collectebus scannen en hoeven dus geen contant geld bij de hand te hebben om toch direct ieder gewenst bedrag te kunnen overmaken. Voor collectanten is dit een interessante toevoeging.

Bron: Knab