Gebruiksvriendelijke telefoons voor ouderen

Getty Images

Tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder smartphone. Hiermee kun je gemakkelijk in contact blijven met vrienden en familie, op de hoogte blijven van het laatste nieuws en bijvoorbeeld gemakkelijk het weer of reisinformatie opzoeken. Echter omdat je steeds meer kunt met smartphones, worden ze ook steeds ingewikkelder. Er zijn talloze soorten met verschillende besturingssystemen. Hoe kun je de juiste telefoon uitzoeken?

Je eerste smartphone

Wanneer je eigenlijk helemaal niet handig bent met nieuwe techniek, maar er nu toch voor kiest om een eerste smartphone aan te schaffen, is een Doro telefoon misschien iets voor je. Deze smartphone wordt door middel van een aantal vragen helemaal persoonlijk voor je ingericht. De telefoon is erg gemakkelijk te gebruiken en je kunt er mee internetten, navigeren, foto’s maken en nog veel meer.

Een eenvoudig te bedienen smartphone

De smartphone die vaak wel als beste uit de test komt voor ouderen, is de Lumia 535. Deze telefoon kan eigenlijk alles wat een smartphone van tegenwoordig zou moeten kunnen doen. De telefoon werkt op het besturingssysteem van Microsoft, het systeem waar de meeste computers ook op werken. Hierdoor is het voor sommige mensen misschien ook erg herkenbaar. Het menu van de Lumia telefoon bestaat uit overzichtelijke tegels met alle apps. Door het grote scherm zijn deze tegels duidelijk zichtbaar. Het gebruik hiervan wordt dan ook vaak als erg prettig ervaren.

Een telefoon met de juiste specificaties

Jongeren hebben graag de nieuwste telefoons met de laatste snufjes en zo snel mogelijk internet. De oudere doelgroepen gaan vaak voor andere specificaties. Het scherm moet duidelijk, helder en groot genoeg zijn zodat teksten gemakkelijk te lezen zijn. Knoppen moeten niet te klein zijn en eventueel aan te passen zijn naar wens. Vooral bellen en sms'en moet gemakkelijk werken en er moeten niet teveel extra’s op zitten die toch niet gebruikt worden, maar het gebruik van de telefoon wel minder overzichtelijk maken.

Toptelefoons voor ouderen

Microsoft
- Lumia 535
Acer
- Liquid Jade
Doro
- Liberto 820 Mini

Kies het juiste abonnement

In verschillende winkels kunnen ze je kunnen informeren over het juiste toestel en besturingssysteem voor jou. Maar ook online zijn veel goede deals te vinden. Dit ligt ook maar net een beetje aan je specifieke wensen. Wanneer je je telefoon niet voor elk klein dingetje gebruikt en niet altijd het laatste model wil hebben, kun je het beste een telefoon los kopen en gaan voor een sim-only abonnement. Er zijn verschillende telefoon providers die dit aanbieden. Zo kun je een aantal jaar met je telefoon doen, zonder een groot bedrag per maand te betalen. Afhankelijk van of je juist veel internet of meer belt, kun je het ideale abonnement uitkiezen.
 

Auteur