Liever nieuwe smartphone dan refurbished

Refurbished toestellen zijn bekender en populairder geworden, maar veel consumenten kopen toch liever een nieuwe toestel. Meer dan de helft (58 procent) van de consumenten die ooit een refurbished toestel kocht, gebruikt nu een nieuwe smartphone.

Dat blijkt uit een onderzoek van iPhoned. Een refurbished telefoon is een oude smartphone die is opgelapt met nieuwe originele onderdelen. Van de drie beschikbare condities (zichtbaar gebruikt, licht gebruikt en zo goed als nieuw) is de zo goed als nieuwe variant verreweg het populairst.

Van de ondervraagden in het onderzoek heeft 14 procent vanwege een slechte ervaring niet opnieuw voor een refurbished toestel gekozen. Vooral Android-gebruikers gaan weer terug nieuw. Slechts zes procent heeft nu een refurbished toestel.

Bijna de helft van de consumenten, 46 procent, zegt een refurbished toestel te overwegen bij de aankoop van de volgende smartphone. Ruim een derde, 38 procent, wil geen refurbished omdat het vertrouwen in de kwaliteit ontbreekt en het prijsverschil met een nieuw toestel te laag is. Consumenten willen gemiddeld minimaal honderd euro besparen door te kiezen voor een opgelapte tweedehands.

Bron(nen):