Met deze 5 apps zijn je goede voornemens wél haalbaar

Het hoort onlosmakelijk bij een nieuw jaar: goede voornemens. Maar hoe goed ze ook zijn bedoeld, het valt niet mee om vol te houden. Vijf apps voor iPad, iPhone, Android phones en tablets die u op weg helpen.

Voornemen 1: afvallen

CalorieTeller (gratis) Nederlandstalig
Apple iTunes
Google Play Store 
Het is weinig origineel maar een van de beste manieren om af te vallen blijft minder calorieën in te nemen. Een handig hulpmiddel hierbij is de CalorieTeller. U kunt makkelijk en snel de calorieën vinden bij een bepaald voedingsmiddel: op trefwoord of met behulp van het inscannen van een streepjescode op de verpakking. Deze gegevens zijn te gebruiken in uw dieetkalender, waarmee u bijhoudt hoeveel u dagelijks inneemt en verbrandt. Ook zijn er nog andere functies die helpen bij het afvallen, zoals een logboek om uw beweegpatronen bij te houden en een dagboek om uw algehele voortgang vast te leggen.

Voornemen 2: stoppen met roken

Livestrong MyQuit Coach (gratis) Engelstalig
Apple iTunes
Google Play Store (alternatief: Quit Buddy, Nederlands)
Stoppen met roken alleen op eigen kracht blijft moeilijk. Aangezien het niet mogelijk is continu een echte coach bij de hand te hebben, kan de MyQuit Coach uitkomst bieden. Het belangrijkste van deze app is dat u een persoonlijk plan om te stoppen met roken krijgt aangereikt: aan de hand van uw rookgeschiedenis en doelstellingen. Dit houdt onder andere in dat uw persoonlijke rookgewoonten dagelijks worden bijgehouden en dat het plan, indien nodig, daarop wordt aangepast. Ook krijgt u extra ondersteuning aan de hand van tips en via social media als Facebook en Twitter. MyQuit Coach is opgezet met de hulp van verschillende medische specialisten op het gebied van roken.

Voornemen 3: beter met geld omgaan

Wally (gratis) Engelstalig
Apple iTunes
Google Play Store
Wie een jaar achter de rug heeft waarbij het geld eerder op was dan de maand, zal dat graag in het nieuwe jaar andersom zien. Een goed begin is het bijhouden van een huishoudboekje. Hiermee krijgt u al snel inzicht in waar het geld van binnenkomt en vooral waar het geld allemaal naartoe gaat.
Er zijn een aantal Nederlandstalige apps op dit gebied, maar die hebben helaas verschillende beperkingen. Internationaal is Wally een van de populairste huishoudboekje-apps. U kunt er op een veilige en eenvoudige manier uw financiën mee bijhouden. Vooral het goede gebruik van kleuren helpt om inkomsten en uitgaven overzichtelijk te houden. Ook handig zijn de extra mogelijkheden om uw financiën te plannen voor de toekomst, zodat u bijvoorbeeld kunt zien wat u moet doen om die ene vakantie bij elkaar te sparen.

Voornemen 4: beter omgaan met tijd

Remember the milk (gratis) Nederlandstalig
Apple iTunes
Google Play Store
Veel mensen komen niet alleen geld maar ook vooral tijd tekort om de dingen te doen die ze graag zouden doen. En net als voor het managen van geld zijn er apps voor het managen van tijd. Remember the milk is een populaire app in deze categorie. Deze app zorgt ervoor dat u uw taken -dagelijks of incidenteel- overzichtelijk kunt bijhouden en altijd en overal bij de hand heeft. Niet alleen vergeet u zo nooit iets meer -zoals de melk- maar houdt u ook een goed overzicht over wat u nog moet doen. Op deze manier zijn taken efficiënt in te delen, zodat u uiteindelijk meer tijd voor uzelf overhoudt.
Een belangrijke plus van Remember the milk is dat het op allerlei computers te gebruiken is. Synchroniseren -uw taken afstemmen op al uw apparaten- is daarom eenvoudig. Bovendien werkt de app samen met allerlei andere apps en diensten, zoals Oulook, Gmail en Twitter.

Voornemen 5: meer contact met familie en vrienden

Facebook (gratis) Nederlandstalig
Apple iTunes
Google Play Store
Hoewel het vaak het leukst is om gewoon bij familie en vrienden langs te gaan, lukt dat in deze drukke tijden simpelweg niet altijd. Om toch regelmatig contact te houden en nieuwtjes uit te wisselen zijn social media bij uitstek geschikt. De bekendste op dit gebied is Facebook. Behalve via de website is Facebook ook via een app te gebruiken. De Facebook app heeft minder mogelijkheden dan de website maar maakt het uitwisselen van berichten met familie en vrienden heel makkelijk. Zo kunt u contact houden via sms, de chat en zelfs groepsgesprekken en direct reageren op wat bekenden op Facebook hebben geplaatst aan berichten en foto’s.

Trefwoorden: